08.06.2019 | TM

Musíme zregenerovat a připravit se, čekají nás těžší zápasy, uvědomuje si Delong

Rád by s týmem letos došel až do finále Ostrava cupu, ze kterého by chtěl odcházet jako nový vítěz v kategorii mužů. Přesto Adam Delong ví, že je čeká ještě dlouhá a náročná cesta. A pro úspěch je s týmem ochotný udělat cokoliv, i omezit večerní zábavu.

 
 
 

Začátek utkání byl poměrně vyrovnaný, a i když se Falus snažil skórovat, soupeř se na něj vždy gólově dorovnal. "Těžko říct, kde se to zlomilo, ale jejich góly spíše pramenily z našich chyb. Tím, že jsme se to snažili dávat až úplně do prázdné brány, tak z toho pak vznikaly jejich brejky," vysvětluje Adam Delong. Ten v utkání zaznamenal dvě gólové asistence. "Potom jsme si řekli, že už to tolik nemusíme hnát a můžeme hrát pozičně, takže už tolik šancí neměli," dodává.

Zatímco v první části byli Chomutovští vyrovnaným sokem, ve druhé dvacetiminutovce jejich tlak polevil. "Možná jim už ve druhé polovině došly síly. Možná, že hrály roli i zkušenosti. Určitě je znát tréninková zátěž a naše zápasy v superlize, s tím se nemůžou rovnat," přemítá Delong, který má za sebou i zápasy na mezinárodní úrovni.


Ačkoliv se v posledních několika minutách stav spíše navyšoval jen ve prospěch Falusu, Chomutov ani na chvíli nepřestal hrát a snažil se o maximum možného. "Respekt před soupeřem, že to nevzdali a hráli do poslední chvíle." Chomutov se s turnajem loučí, zato vítkovické jádro postupuje dál. I když vyhrál Delongův tým 10:5, tak ví, že je potřeba zapracovat na určitých aspektech jejich hry. "Určitě se musíme zlepšit do obrany, vytahujeme křídla až k soupeřově bráně, pak z toho pramení brejky, které se nám v pozdější fázi turnaje můžou vymstít," je si vědom neduhu.

Letos by Falus rád došel až do finále a nad hlavou zvedl pohár, ale bude to mít náročné, v cestě mu stojí velká konkurence, minimálně ta v podání Přemožitelů. I proto je potřeba zažít klidný večer maximálně tak v rytmu regenerace a přípravy na další zápasy. "Ani včerejší noc nebyla nic extra, ale musíme zregenerovat a připravit se, čekají nás těžší zápasy. Doufám, že to letos vyjde do finálka a vyhrajeme," přeje si stále vítkovického útoku.

 

Generalní partner

 
 
 

Hlavní partneři

 
 
 

Partner pro ubytování

 
 
 

Partneři

Ostravské výstavy a.s.
Zadní-Vrátka
 
 
 
 
Krátké zprávy
Roušky
22.08.2020 - Vstup pro diváky povolen výhradně s ochranou dýchacích cest. Při dodržování tohoto nařízení mohou být diváci vykázání z haly. Děkujeme za pochopení
Play-Off zápasy
21.08.2020 - Zápasy svého týmu v Play-off naleznete v rozpisu zápasů. Tabulku play-off nelze vygenerovat. http://ostravacup.cz/cup/zapas.asp?sezona=2020
Finálový program:
18.05.2019 - Neděle 09.06.2019
15:00
finálový zápas - kategorie juniorů
16:15
finálový zápas - kategorie žen
17:30
finálový zápas - kategorie mužů
Vše na SH Trojhalí Karolina Ostrava.
Jména na soupiskách
01.03.2019 - Chtěly bychom Vás upozornit. aby jste na soupiskách uváděli jen jméno a příjmení bez přezdívek. Například Jan Novák. V případě, že budete mít jiné jméno hráče než je na soupisce na webu nebo v zápise je hráč automaticky vyloučen z turnaje.
Vkladaní soupisek
01.02.2019 - Soupisky na Junior Ostrava Cup 2018 můžete vkládat pomocí tohoto formuláře www.ostravacup.cz/admin
 
 
 
Fotografie